Beeld-sterrenregister

Sterrenregister voor stilgeboren kindjes

Het verlies van een kindje tijdens de zwangerschap of bij de geboorte is een ingrijpende en emotionele ervaring, ongeacht de duur van de zwangerschap. We willen ouders van sterrenkindjes een hart onder de riem steken en openen daarom een sterrenregister. 

Ouders die een kindje verliezen na minder dan 140 dagen zwangerschap, kunnen vandaag immers wettelijk gezien geen aangifte doen. Maar in Maldegem willen we ook de pijn en het verdriet die met dit verlies gepaard gaan erkennen. In het sterrenregister kunnen ouders hun kindje daarom symbolisch registreren. Dat kan via onderstaand webformulier.

Doe hier online een aangifte voor een sterrenkindje

Sterretjesboom

Als ouders dat willen, ontvangen ze na registratie een lintje om in onze sterretjesbomen op de begraafplaats in Maldegem of Adegem te hangen. 

Met deze boom willen we troost en een fysieke plaats bieden aan ouders en nabestaanden om samen te komen en hun verlies te delen.

We gebruiken je gegevens enkel en alleen in het kader van deze aanvraag en geven ze alleen door aan derden als dat nodig is voor de afhandeling van je vraag. We bewaren ze niet langer dan nodig voor dit doeleinde. Meer informatie over hoe de stad omgaat met je persoonsgegevens kan je terugvinden in de privacyverklaring.

Contact

  • Burgerzaken

    Gemeentehuis

    Marktstraat 7 , 9990 Maldegem
    • Tel. 050 72 89 44