Stoomcentrum Maldegem

Stoomlocomotieven, een oud dieselmotorstel, rijtuigen met houten banken of pluchen zetels, een rijdend restaurant, een barrijtuig, ... brengen de hedendaagse haastige toerist naar het gezapige tempo van toen. Maak een rit door het Meetjesland op het smalspoorlijntje richting Donk of op de museumspoorlijn naar Eeklo.

Het Stoomcentrum Maldegem herbergt de grootste collectie stoomlocomotieven in Vlaanderen. In het stoomdepot maakt u kennis met alle facetten van het stoomtijdperk (stoomlocomotieven, een fabrieksmachine, een brandweerspuit, een locomobiel...)

Herbeleef het reizen van toen in derdeklasrijtuigen met houten banken getrokken door heuse stoomlocomotieven, ofwel aan boord van een antieke dieselmotoirwagen.

Ook bieden wij u een rit op het smalspoorlijntje richting Donk aan alsook een filmvoorstelling in ons gerenoveerd bioscooprijtuig.

Het Stoomcentrum is open voor individuele bezoekers op elke zon- en feestdagen vanaf mei tot eind september, alsook op woensdag in juli en augustus. Groepen zijn echter mogelijk op elke dag van het jaar mits reservatie een maand vooraf.

Wanneer

Zondagvan 10.00 tot 18.00 uur

Waar

Stoomcentrum Maldegem

Stationsplein 8
9990 Maldegem

Meer info