Praktische tips voor hondenbaasjes

Een hond wordt aanzien als een trouwe viervoeter en beste vriend van heel wat gezinnen. De hond geeft veel liefde, is trouw, leergierig en sociaal. Deze viervoeter vraagt heel wat aandacht en vergt de nodige tijd voor opvoeding en verzorging.

Wanneer je een hond bezit, is het belangrijk rekening te houden met volgende zaken:

  • Zorg voor voldoende ruimte en tijd zodat de hond vrij kan bewegen en spelen buiten.
  • Neem je hond mee op wandelingen, ze hebben hun dagelijkse beweging nodig!
  • Een hond kost ongeveer 85 euro per maand aan voeding en verzorging.
  • Zorg voor voldoende voeding op regelmatige tijdstippen.
  • Een hond is een sociaal dier, zorg ervoor dat het dier de nodige aandacht krijgt zodat hij zich niet snel verveelt of eenzaam voelt.
  • Jouw hond, jouw verantwoordelijkheid!

Wil je graag een hond toevoegen aan het gezin? Neem eerst een kijkje in een erkend dierenasiel om een hond te adopteren. Kijk daarna pas bij een erkende fokker of een particulier. De lijsten zijn onderaan deze pagina terug te vinden.

Maldegem is een hondvriendelijke gemeente. Sinds oktober 2019 is er een afgesloten hondenlosloopweide terug te vinden in het Sint-Annapark, namelijk achteraan in park Wallyn. Baasjes kunnen hun trouwe viervoeters hier uitlaten. Er zijn vuilnisbakken en hondenpoepzakjes voorzien op de losloopweide.

De inrichting van de hondenlosloopweide werd mee bepaald door een werkgroep van een tiental Maldegemse hondenbaasjes. Het ontwerp vind je onderaan deze pagina.

Het reglement van de hondenlosloopweide is onderaan deze pagina terug te vinden. In het reglement staat waarmee baasjes en hun viervoeters rekening moeten houden bij het bezoeken van de hondenlosloopweide.

Contact