Toast Literair: Chris De Stoop

Chris De Stoop

Op 21 januari vieren we Toast Literair i.s.m. het Davidsfonds. We verwelkomen auteur Chris De Stoop en gaan met hem in gesprek over zijn werken.

Chris De Stoop is een Vlaamse auteur en journalist, geboren op 12 juli 1958 in Sint-Gillis-Waas, België. Hij staat bekend om zijn beklijvende en diepgravende reportages en boeken. Zijn werk omvat vaak sociaal geëngageerde onderwerpen, waarbij hij menselijke verhalen centraal stelt.

Een van zijn meest opmerkelijke werken is "De Bres" (1992), waarin hij de levens van Oost-Europese vluchtelingen in Antwerpen beschrijft. Daarnaast heeft De Stoop ook succes geoogst met "Zij kwamen uit het Oosten" (1994), waarin hij het lot van vrouwenhandel in West-Europa onder de loep neemt.

Met een scherp oog voor detail en een empathische pen slaagt Chris De Stoop erin om complexe thema's toegankelijk te maken voor een breed publiek. Zijn journalistieke bijdragen hebben niet alleen impact op het moment van publicatie, maar blijven vaak relevant door de tijd heen. Chris De Stoop wordt gewaardeerd voor zijn vermogen om de menselijke kant van maatschappelijke kwesties te belichten en daarmee lezers aan te zetten tot nadenken over de wereld om hen heen.

Met een koffie en een ontbijtkoek volgen we het ongetwijfeld boeiende gesprek tussen Chris De Stoop en literair recensent Jooris Van Hulle. Napraten doen we met een glaasje bubbels. Samen met Davidsfonds Maldegem en andere literatuurliefhebbers toosten we op het nieuwe jaar.

Praktische informatie

Wanneer? Zondag 21 januari van 10.00 tot 12.00 uur

Waar? Concertzolder en dakkaffee, LDC Oud St. Jozef, Mevrouw Courtmanslaan 92, 9990 Maldegem

Prijs? Niet leden: € 15 en leden van de bibliotheek of het Davidsfonds: € 10

Inschrijven? Vooraf inschrijven is verplicht 

Contact