jeugd

Word vrijwilliger bij de Jeugddienst

De Jeugddienst is steeds op zoek naar enthousiaste jongeren die tijdens de zomer graag vrijwilliger willen worden op het speelpleinen van Adegem of Kleit of bij de Grabbelpaswerking in de krokus,-paas,- en/of herfstvakantie.

Word je dit jaar vijftien jaar of meer, bruis je van energie, speel je graag met kinderen en wil je sublieme weken beleven in een vrijwilligersgroep? Dan ben jij onze moni bij uitstek!

 Meer informatie nodig? Neem eens een kijkje in de 'infobundel animatoren'. Je vindt deze onderaan terug bij 'documenten'.

animatorenploeg speelplein Adegem

Animatorcursus

De Jeugddienst stimuleert haar vrijwilligers om een animatorcursus te volgen. Vanaf het tweede jaar vrijwilliger is het verplicht om deze opleiding te volgen. Monitoren die nog geen animatorcursus volgden, krijgen na het eerste jaar dat ze leiding geven sowieso een infopakket opgestuurd.

Een animatorcursus kost gemiddeld zo'n € 200. Het gemeentebestuur betaalt 75 % van je cursuskosten terug, met een maximumbedrag van € 120.

Vergoeding

Als animator krijg je een vrijwilligersvergoeding per dagdeel (voormiddag, namiddag of avond):

  • € 10 per dagdeel voor monitoren zonder attest
  • € 20 per dagdeel voor monitoren met attest
  • € 25 per dagdeel voor hoofdmonitoren

NIEUW SINDS 2021: je krijgt reeds een vrijwilligersvergoeding vanaf de dag dat je 15 jaar bent.  

De vrijwilligersvergoeding van 2023 is beperkt tot maximum € 40,67 per dag en € 1.626,77 per jaar. Deze bedragen worden jaarlijks geïndexeerd.

Contact