En route naar Open Monumentendag 2024!

Op zondag 8 september 2024 is het Open Monumentendag. Meer dan 500 monumenten in Vlaanderen zullen dan hun deuren wagenwijd openzetten. Het thema voor deze 36ste editie is “routes, netwerken en connecties”. En ook in Maldegem willen we er terug een spetterende editie van maken! 

Op dinsdag 12 december gaven we het startschot voor onze gezamenlijke reis naar Open Monumentendag 2024 en organiseerden we een inspiratiemoment voor alle geïnteresseerden.

Je kon er inspiratie opdoen over het thema “en route” en ideeën uitwisselen. Je vernam hoe je kan deelnemen, op welke ondersteuning je kan rekenen, enz. 

Heb je deze trein gemist? Geen probleem. Onder documenten vind je de presentatie van tijdens het startmoment, alsook wat inspiratie en tips. Of contacteer de medewerkers van de cultuurdienst, zij helpen je graag verder op pad. 

Al het nieuws over OMD heet van de naald verneem je hier als eerste. Hou dus zeker deze pagina verder in de gaten!

 

Elk jaar de tweede zondag van september staat tijdens Open Monumentendag, kortweg OMD, het onroerend erfgoed in de kijker. Zowel het bouwkundig, landschappelijk als archeologisch patrimonium, maar ook het varend, rijdend, rollend en vliegend erfgoed kan deel uitmaken van het programma. Doel ervan is om je meer bewust te maken van de rol en betekenis van het erfgoed, dat bewustzijn te versterken en zo de solidariteit rond erfgoedzorg te vergroten.   
OMD is een initiatief van de Vlaamse Overheid, de provincies en de steden en gemeenten en gebeurt met de steun van verschillende commerciële partners. De coördinatie en dagelijkse werking van OMD worden verzorgd door Herita vzw, een organisatie die iedereen met een hart voor erfgoed samenbrengt en ondersteunt. Bij deelname in Maldegem gebeurt de lokale coördinatie gebeurt door de Cultuurdienst in samenwerking met Erfgoedcomité Maldegem.

 

Contact