Info over private riolering

Wens je als burger wat meer info over je huisaansluiting, keuring van de privé waterafvoer, scheiding van het hemel- en afvalwater, Individuele Behandelingsinstallaties voor Afvalwater (I.B.A.), ... dan staan onze diensten paraat met raad en daad!

Maar vooraleer je een afspraak maakt, lees even de gerelateerde artikelen die mogelijks al een antwoord bevatten op jouw vraag. Vind je niet meteen het antwoord en wil je de situatie persoonlijk toelichten? Maak dan een afspraak.

Opgelet! Voor meldingen van verstopte huisaansluitingen, putten in wegdek, verstopte riolering en andere meldingen met betrekking tot het openbaar domein dient geen afspraak te worden gemaakt, maar wel een melding aan de Dienst Uitvoering!

Wat dien ik bij het maken van een afspraak te vermelden?

Om je zo goed als mogelijk te helpen, heeft de Gemeente wat informatie nodig om de afspraak te kunnen voorbereiden en de nodige informatie te verzamelen. Vermeld dan ook bij het maken van een afspraak volgende gegevens:

  • De locatie (straat en huisnummer of kadastrale gegevens van het goed)
  • De vragen of problemen die u heeft met betrekking tot de privé riolering

Wat breng ik mee op mijn afspraak?

Om de afspraak zo goed als mogelijk te kunnen doen verlopen en om te vermijden dat u terug dient te komen voor een tweede afspraak is het belangrijk dat je zoveel mogelijk informatie meeneemt met betrekking tot je vragen. Het kan hierbij gaan om:

  • Plannen van de riolering en/of woning
  • Eventuele foto's
  • ...

Contact